На яку роботу беруть в ЄС без знання мови і скільки платять
На яку роботу беруть в ЄС

Майже 80% з українців, які виїхали від початку повномасштабної агресії з боку РФ за кордон, це жінки. І більшості з них, аби вижити, доводиться шукати роботу.

На жаль, чимало з них за фахом влаштуватися не можуть, бо не мають відповідної кваліфікації, не знають мови та не можуть підтвердити дипломи.

Дехто з них шукає сезонний підробіток, бо все ж сподівається невдовзі повернутися додому.

Нині найбільше вакансій пропонують у Польщі, Чехії, Словаччині та країнах Балтії. Вони переважно розраховані на людей без кваліфікації та знання місцевої мови - це робота в готельно-ресторанному бізнесі, на складах та в полі.

Звісно, така сезонна робота оплачується за мінімальними ставками. Якщо говорити про країни Балтії, то там люди можуть отримувати таку ж зарплату, як у Польщі і Чехії. Не потрібне знання мови, кваліфікація. Варто також врахувати той момент, що якщо українці виїздять на підставі просто біометричного паспорту, то можуть працювати за кордоном до 3-х місяців. Якщо працювати хочуть довше, то потрібно оформлювати додаткові дозволи.

🇵🇱 Польща завжди була однією з основних напрямків трудових мігрантів з України. Серед пропозицій сезонної роботи - чимало вакансій на рибзаводах та м’ясокомбінатах. Заробити можна від 3.5 тис. до 4 тис. злотих.

Також, є вакансії в туристичній сфері. Без знання мови можна влаштуватися у готелях та ресторанах на посаді покоївок та помічниць на кухні

🇩🇪 У Німеччині можна підзаробити на фермах та на польових роботах.

Працівників зазвичай забезпечують житлом і за місяць роботи пропонують щонайменше 1200€. Є також вакансії для доглядальниць, будівельників і садівників

🇨🇿 В Чехії чимало пропозицій на будівництві та у сфері послуг. За місяць можна заробити (приміром на будівництві) до 1500 євро. Менший заробіток - у сфері обслуговування. Так, наприклад, помічники на кухні і покоївки можуть розраховувати на оплату від 700€.

🇪🇦 Іспанія - найбільше пропозицій у сфері туризму та обслуговування. В сільськогосподарській галузі іспанцям не вистачає рук для збирання врожаю, за таку роботу реально отримати до 1500€ щомісяця. Також, маючи права, можна влаштуватися водієм - оплата праці від 1500€

🇮🇹 Італія - популярні вакансії збиральників врожаю на виноградниках, овочевих і фруктових фермах. За місяць роботи можна отримати до 1500€. Також, без знання мови можна працевлаштуватися садівником, помічником фермера або ж покоївкою

🇨🇵 У Франції чимало вакансій на роботу в готелях. Без знання французької можна працевлаштуватися на рецепшн (але за умови, що вільно володієте англійською).

Можна також доглядати за літніми людьми, тут година роботи коштує від 12€. А ось за сезонну роботу з озеленення, зокрема прополку бур’янів та садові роботи, пропонують зарплату від 1500€.

Contacnt for advertising https://tinyurl.com/380666615789 Viber https://wa.me/380736615789 WhatsApp

Comments

https://mirrors.job-europe.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!